2013. október 20., vasárnap

Kicsit a csendben :)

Tegnap sikerült leugranom egy kicsit Észak-Dunás hétvégére,és hát meg is érte :)
Szóval most jöjjön pár továbbgondolt gondolat :)

Egy körben ülve,este,gyertyákkal világított félhomályban. A kör "végén" ül előadónk és kisfia,mindketten gitárral a kezükben. Mi egy páran gyertyát fogunk a kezükben, néha kicsit összemosolyogva,hogy "jééé,rám folyt a viasz! :D" . Előadónk egy dallal indít,egy nagyon békés dallal. Kisfia nyakkendőben és zakóban, mellette gitározik,és énekel,mindenki el van bűvölve :) Nem is tudom miért,de ezek a cuki dolgok mindig,mindenkit elbűvölnek. Egymásra mosolygunk,"jaj de cuki"-t tátogva a másiknak :) Az előadás közbe megértettem,hogy a csend tényleg nagyon fontos.
Talán a harmadik ének volt az,ami nagyon-nagyon megfogott...
 ,,"...kövesd a Hangot és énekeld életed dallamát, amit egyedül csak neked ír Gondviselő Atyád...""
És akkor nálam képszakadás. Igen,van egy dallam,amit csak Nekem ír. El tudod képzelni azt,hogy van Valami,ami csak Neked szól? Mint amikor valaki ír Neked egy levelet,vagy így a 21.században élve egy "üzcsit". Egy személyes ajándék. Isten személyes ajándéka Neked,az a dallam,amit Ő ír az életedbe. Sőt inkább...a dallam maga az életed :) És igen...az életedet Ő írja :)
Jó néha csendben lenni. Egy kicsit elvonulni,gondolkodni vagy csak kikapcsolódni,Istennel lenni egyedül,vagy egy barátoddal,akivel rég beszéltél úgy igazán.. És még valami: facebookozni,mailt írni,"kockulni",telefonálni,sms-ezni nem rossz dolog,HA jókor és jó időben használod. Ha azért mész fel a chatre,hogy valami fontosat megbeszélj valakivel. Ha mailt írsz egy távoli ismerősnek. Ha like-olsz valami szépet,igazat. Ha írsz egy sürgős sms-t. És hagyd ne folytassam :) Ne "uncsiból" használjuk a kommunikációs eszközeinket. :) Hanem értelmes dolgokra :) Szóval légyszíves facebookozz,post-olj,telefonálj.. :) Ez is egyfajta csend,ha jól használjuk fel ;)
A csend nem csupán a hang nélküli időszakból áll. Ha a szívedben csend van,nyugalom és béke...az sokkal többet ér :) Ha számodra az a csend,amikor hazafele sétálsz/vezetsz/utazol,és egy kis zenét hallgatsz (nem vmi hard rockra,hörgésre gondolok,hanem valami dallamosabbra :D) ,akkor használd ki :) Gondolkodj el egy kicsit,a napodon,mit hogyan tettél/nem tettél/szeretnél tenni.. :) Tarts egy kis csendet,hogy nyugalmat találj ebben a rohanó világban. Egy kis csendet,hogy a lelked feltöltődjön.. :)
Az én lelkem teljes mértékben feltöltődött tegnap :)
Jó volt azt is látnom hazafele (az előadó vitt haza,akinek ugye van egy elbűvölő kisfia),és ugyebár este volt már,amikor elindultunk haza. Az apuka felhívta kisfia anyukáját,kihangosította és beszéltek egy kicsit :) "Legyél jó!" , "Ügyesek voltatok" , "Várunk Titeket itthon!" "Figyeljetek az úton,mert már késő van!",stb.. :) Elindultunk,beindítottuk a zenét (természetesen dicsőítő zene volt:))...a menő kisfiúnk már álmosan ült mellettem a kocsiban,mire megszólalt a kedvenc dala : ,,Mondj igent,és nyisd ki szíved kapuját!" -rögtön énekelgette is,mire apukája kicsit hátranyújtotta a kezét,és egy ideig így mentünk :) Egyfajta béke járta át a szívem,hogy "láttam" a szeretetet apa és fia között :)

,Nanananana..halld háát,szíved dallamát,melyet csak Neked ír,Gondviselő Atyád!..."
És egy régebbi bejegyzésemre hivatkozva.. :) Add át a tollad Neki :) Ő tudja,hogy mi a jó Neked :)
,,Mondj igent,és nyisd ki szíved kapuját!" :))

Ölelés:)<3

1 megjegyzés: