2013. július 16., kedd

,,Azt mondom:PERSZE,PERSZE,PERSZE!!!!! :)"

A hetem,de csak "röviden" :D
Mint már mondtam ma is sokaknak (ma volt a tábor utolsó napja),hogyha én hazamegyek,akkor blogolok egyet :) Nem is tudom,hogy ki volt az aki megkérdezte,hogy "egy hetet fel fogsz tudni dolgozni ennyi idő alatt?" ...Azt válaszoltam,hogy igen,igen,persze :)
De most így közbe rájöttem,hogy nem is tudom,hogy mit-hol kéne kezdenem. Amikor hazaértem,akkor más se járt a fejemben,mint (az alvás :D neem,vicc volt :D ) dalok,az óriási ölelések,a gitározgatások,a beszélgetések,a kiscsoportom,a nevetések,a kedves szavak,az énekek,a vicces mosogatások :D Rájöttem,egy hetet nem lehet egy nap alatt feldolgozni :)
Hogy miért? Mert egy hét alattt,egy ilyen jó közösségben túl sok minden történik :)
Lássuk csak,az elejétől :)
Ők éppen próbálják összeszerelni...a nagy sátrat? :D
 
Kedd reggel irány a vonat,és Nagymarosig meg sem álltunk :) Én mankóval mentem (mert,lásd :http://szaboveroni99.blogspot.hu/2013/06/trambulinaumentokkorhazgipsz-d.html )fél lábbal pedig vicces vonatozni :D Amikor Nagymarosra értünk,megcsapot a tábor érzés :) Tök jóóóó :) Gyorsan sátrat állítottunk,azaz inkább állítattunk :D Egy órával később már sokan voltunk,láttam régi és új arcokat is,ami nagyon boldoggá tett :) Az Észak-Dunás csapattal egy hétig <3 Ebéd után volt tábornyitó,amit egy óriási akadályverseny követett :) Volt ott célba dobás,hullahoppozás,vízzel töltött lufi dobálása és mindenféle vizes feladat :D Szerdán reggel meghallgattunk egy előadást,amit H.R. tartott :) A tábor témája az Új evangelizáció volt,így hát az első előadás címe az volt,hogy ,,Miért hirdessem?" Nekem nagyon tetszett,és ami talán a legjobban megragadt nekem az az volt,hogy lehet,hogy azzal,hogy megosztom valakivel az evangéliumot,akkor azzal megváltoztatom az életét :) Előadás után kiültünk a fűbe a kiscsoporttal és megbeszéltük a hallottakat,megosztottuk egymással a gondolatainkat :) Szuper volt :) Délután pedig sportoltunk egy nagyot (mármint én nem,de a többiek igen :D ) Foci,röpi,tollas :)) Este mise és vacsora után vnedégeink érkeztek :) Az Isten mosolya közösség tartott nekünk egy tanúságtételt,és persze magukról is beszéltek egy kicsit :) Közbe és utána pedig dícsőítettünk egy nagyot,felcsendült énekünkben az is,hogy Az egész Föld felett ,,Te vagy Úr s Király,
Tiéd a hűs patak, Tiéd a napsugár
Csak egyet kérek én, add meg nekem
Legyen hát Tiéd az életem" :) És persze külön táncunk is van ehhez a dalhoz :) Nagyon szeretek dicsőíteni :) Csütörtökön 'hagyományokhoz' híven bűnbánati napot tartottunk,azaz nap közben böjt volt (reggelire és ebédre kenyeret+vizet/teát ettünk,ittunk). Délelőtt egy újabb előadás következett ,,Mit hirdessek?" címmel,M.M. előadásában :) Ez is nagyon jó előadás volt,és vicces,mert M. a Csillagok háborúja címmel szemléltetett pár dolgot :D A kiscsoportos beszélgetés megint csak nagyon jól telt :) Délután egy bűnbánati liturgia után lehetőségünk volt gyónásra,valamint személyes beszélgetésekre az atyákkal :) Nekem ez nagyon-nagyon tetszett,szükségem volt már erre :) Este fél 7 körül misén voltunk (minden nap volt mise:)) A bűnbánati napot dicsőítéssel és közbenjáró imával zártuk :) Nekem ez nagyon sokat jelent...Tudjátok az,hogy kimentek egy imapároshoz,elmondjátok,hogy miért szeretnéd ha imádkoznának,és fúúúú :) Csak ülsz/állsz/térdelsz ott,nagyon sok minden van a szívedben.Az imapáros a kezüket rád téve imádkoznak Érted,és egyszercsak azt érzed,hogy még egy kéz van a válladon,és mégegy a hátadon,és még még... és érzed Isten szeretetét,érzed A szeretetet. Elképesztő,csodálatos,megható :) És amikor lecsordul az első könnycsepp az arcodon,és örülsz,mert ez megnyugtat. Tudod,hogy az ima segít. Egyszerűen leírhatatlan érzés. És amikor felállsz,megdörgölöd a szemed,ránézel az oltárra,ahol magát Jézust látod...aztán körbenézel,és teljesen meghatódsz...sokan imádkoztak körülötötted. Rájuk mosolyogsz,mindenkit egyenként megölelsz,megköszönöd nekik.. :) Olyan emberek álltak körülöttem,akikre nem is gondoltam volna,és olyanok is,akikre gondoltam...és akkor odaérsz a 'legjobb' barátnődhöz,átöleled,és el sem akarod engedni. Az év során sok mindnen mentetek át,de most könnyes szemmel,sírva-neveteve közli,hogy MIATTTAD sírt.. :) Hát,ott vége :) A szíved tényleg csordul az örömtől :) Szeretet,óriási szeretet. Köszönöm.


Pénteken délelőtt F.G. és Sz.Sz. előadását hallgattuk meg a reggeli napsütésben a fűben/padon ülve.A szeretet dimenziói-ÚV:A mükődő kapcsolatok titka volt a téma. Mert ,,Aki szeretetben él,az Istenben él." :) Nagyon jó volt az előadás,vicces,és szívhez szóló :) Köszönöm. Később a kiscsoportos beszélgetésen is kiderültek még vicces dolgok (a cipőkötés titkai...te tudsz cipőt kötni?És jól csinálod?? :D ).



A kiscsoportom :) <3
 
Déután nyílt napot tartottunk,amelynek keretében a látogatóinkkal együtt kézműveskedtünk,airsoftoztunk,nevettünk :) Jó volt látni,hogy akik csak egy napra kapcsolódtak be hozzánk,azok is teljes énjükkel be tudtak kapcsolódni,nem érezték magukat kívülállónak. :) Miután mindneki kijátszotta magát a plébánia udvarán,átmettünk a közibe,ahol Sz.Sz. és f.G. befejezte az előadását a szeretet dimenzióiról,majd pár kisebb tesó (mi így hívjuk a tábori 'segítőket') egy pantomim előadást adott elő (a következő bejegyzésemben megtekinthető lesz,addig is várjátok szeretttel :D ). Engem nagyon meghatott :) A pantomimet egy tanúságtétel követte,amit egy külföldi előadó,Steve Thomasefski tartott. :) Most csak annyi jut erről eszembe,a nagy mosolygásaim közepette,hogy "Daddy,Daddy,Daddy!" :) Ami a legjobban megfogott,az az volt,hogy Isten szeret. Akkor ott tudatosult bennem. Bármit választok majd,hogy mi szeretnék lenni (erősen vacilálok,de mostmár asszem tudom,hogy mit szeretnék). Lehet,hogy Ő döntés elé állít,de vannak helyzetek,amikor nincsenek jó és rossz döntések. És hogyha valamiért mégsem azt az utad választanám,amit Ő nekem szánt,akkor azt időben tudatja velem,és segít változtatni és a "jó" útra rakni :) És tényleg...ő szeret,és veled van :) Tök jóóó :) Szombaton J.P. tartott előadást,melynek címe az volt,hogy "Hogyan hirdessem?". Nagyon jó előadás volt! Köszönöm. Amit megosztanék ebből Veletek,az egy történet. Lehet,hogy nem teljesen pontosan úgy mesélem el,ahogy kell,de a lényeg ugyanaz :) Egy kisfiú bent ragadt a pincében,amikor a nagyapja nem volt otthon. Az egész pincébe egyetlen kis ablak volt az,ahonnan beszűrődhetett egy kis fénysugár. A kisfiúnak viszont eszébe jutott,hogy egy kis tükör lapul a zsebében. Elővette,és a fénysugárt megtörte vele,aminek segítségével be tudta határolni,hogy mi hol van a pincében. Egyetlen kis fénysugár segítségével... :)
Ebéd után ismét átmentünk a közibe,ahol 4csapatra válva egy óriásit játszottunk :) Hogy mit? A TV nevű csodadobozból jól ismert '1 perc és nyersz!' játékot :) Volt mindenféle...csavarokat egymásra kellett építeni,keksztornyot kellett rakni a homlokodra,cipőt rúgni az asztalra,műanyag partipoharat kellett rakosgatni,labdával a nyakadon egyensúlyozni,és ilyenek :) Persze minderre csak 1 perced volt,és a háttérben szólt az idegesítő zene a visszaszámlálóval :) N.V. és én azt a feladatot kaptuk (mindig 2-2 csapat küzdött egymás ellen),hogy egy kekszet a homlokunkról 1perc alatt le kellett tornáztatnunk az arcmimikánk segítségével a szánkba :) Egyikünknek sem sikerült,de jót röhögtünk,az biztos :D A játékok után kiscsoportonként elkezdtünk készülődni az esti színesestre,ami jelképesen behozza mindenki lelkébe a tábor vége hangulatot :( Mi úgy döntöttünk,hogy egy kis előadással kiparodizáljuk az elmúlt hét legviccesebb eseményeit :) Mivel mi voltunk vacsinál a terítős csaapt,ezért nekünk jutott a legkevesebb idő,hogy gyakoroljunk...szóval rábíztuk magunkat a Szentlélekre,és csináltuk amit megbeszéltünk :D Végülis a színes esten minden jól jött össze,amit nagy poénnak szántunk azon nevettek is nagyokat,szóval volt sikerélményünk nagyban :) Ügyesek vagytok! :) A többiek is nagyon lelkesen,és ötletesen készültek :) Mindenkinek volt egy kerettörténete,és a kedvenc dalaink szövegét átírták,ezzel elmesélve a tábor fontosabb momentumait :)  Miután végeztünk az előadásokkal,végignéztünk egy közel 1órás képvetítést a tábor fényképeiből :) mivel nem volt a laptopon zene,ezért itt is 1órán keresztül nyomattuk Pintér Béla-Új szív című dalát :D Foreveeer :DDD Vicces ekkora közösségben képeket nézegetni,mert ilyenkor mind a 400 kép megér egy poénos kommentet :D  Elszomorított egy kicsit,hogy tudtam,egyet alszok és itt kell hagynom Nagymarost... :): Később visszamentünk a plébánia udvarába,ahol egy óriási ÉD-s táncházzal folytattuk a bulizást :)


Táncház :)
 
Természetesen volt tábortűz is,ahol óriásiakat játszottunk! :D Köszönjük Z.A. a játékvezetést! :)
És aztán megérkezett az Észak-Dunás puding,a huci-puci :) Tele tejszínhabbal a tetején :) Ó,yeah :)
Körülbelül éjjel 3 lehetett mire lefeküdtünk.. :)
És még valami,amit meg kell említenem:M.D. és T.E. az éjszaka sötétben röplabdázott... :) Nagy passzok voltak,esések,ütések,óriási nevetések,és ugrások a labda után...de a labdát senki se látta.. :D Mert ők labda nélkül röpiztek,teljes odaadással :) Már nemtudom,hogy ki győzött,de izgalmas volt nézni :D

 
A Rrrrrrrriták csoportja :)
Hogy is van? :D
...eldobom az almát... :D
 
Vasárnap mindenki fáradtan kelt fel az esti buli miatt :) Reggel a nagymarosiakkal még részt vettünk egy misén,megreggeliztünk,majd kezdetét vehette az utolsó kiscsopi. Bennem óriási öröm volt,mert azzal a céllal indultam neki a tábornak,hogy beszélni fogok,hogy megnyílok,és lezárok magamban egy fél évet. :) És szerintem sikerült :) Sokkal jobban éreztem így magam,hogy beszéltem,őszintén kiscsopiban,így hogy megosztottam a gondolataimat.. :) Köszönöm hát a kiscsoportomnak,hogy ilyen nyitottak voltatok :) Szeretlek Titeket :)
Gyorsan még sátrat bontottunk,összecuccoltunk,majd összegyűlt az egész tábor a színpadon. Egy körben álltunk,énekeltünk,imádkoztunk,majd szépen lassan elindult egy lánc. Egy ölelés lánc. Mindenki megölelt mindenkit,és ez volt a búcsú. Közel 3órás búcsú volt,de elmondhattuk,hogy mindenkit megöleltünk! :)

 
T.E. és Gy.B. kiscsoportja :D
 
Észak-Duna,Ti egy szuper csapat vagytok! :) Mosolyogjatok sokat,legyetek a hétköznapokban is ennyire vidámak,evangelizáljunk :) És szerintem megérné összedobni egy Hétrégiós flashmobot valahol Pesten :D Az mekkora lenne.. :)
A Rrrrrrritáknak pedig üzenem,hogy Jézus Titeket is szeret!!! :D <3
 
A kisebb testvérek,
legutolsó nap,legutolsó pillanataiban :)
Amikor is ténylegesen rájönnek,hogy nekik is hiányoznak a táborlakók :D
 
Pintér Béla:Új szív
És a kedvenc dalunk! :D
Hallgassátok meg!! :D
 
Köszönöm,hogy vagytok Nekem! :)
Szinte ti vagytok a legfontosabbak az életemben :)
 
Csiga-ölelés!!!! :) <3

4 megjegyzés:

  1. ahhj ugy hianyzik a tabor:( ezt igy visszaolvasva,elojonnek az elmenyek :))))))))))))<3<3<3<3 es ujra feltolt az a boldogsag ami tabor alatt bennem/bennunk volt;)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a beszámolót! E nélkül nem is tudnám, hogy van egy Észak-Duna.Fantasztikus vagy Vera! A rövid beszámolót olvasva is nagyon jónak tűnik a tábor. Nyerjél meg sok fiatalt, hogy ők is részesek legyenek ebben a nagyszerű élményben. Köszönöm! Zs.n.

    VálaszTörlés
  3. Veraaaaaa, örülünk, hogy jól érezted magad! :) Személyes megtiszteltetésem volt, hogy segítségedre lehettem! :)
    A szüveg pedig úgy volt pontosan, hogy ellopom az almát, (nem értem miért nem volt elég csak simán elvenni egy keresztény szellemű tűborban :D - a szerkesztő megjegyzése), megeszem az almát és eldobom az almát! :D És hajnali háromig simán fenn voltatok, mert negyed 4-kor feküdtem le aludni... :D
    Pintér Bélát meg már nem tudom, van olyan hely, ahova kívánom... :D
    Ölelés hugííí! ;)
    Zsombórrrrrri(t)a

    VálaszTörlés
  4. Köszi mindent amit írtál és amit tettél, a jelenléted. Nagyszerű csapat jött össze idén (is).
    Deo Gratias!

    VálaszTörlés